Lillby UF blev årets förening 2022 och är nu värd för årets gala.

Johannespriset 

Svenska Österbottens Ungdomsförbund (SÖU) delar ut Johannespris till föreningar och föreningsaktiva som har utmärkt sig på ett positivt sätt. Årets prisutdelningen hålls under högtidliga former den 9 september hos Lillby UF, som blev årets förening 2022. 

Under årets gala delar SÖU ut pris åt föreningsaktiva i tre kategorier: årets förening, årets ungdom och årets eldsjäl.

 

Priskategorier

Årets förening är en förening som påverkar sitt närsamhälle på ett positivt sätt. Nytänkande och målmedvetenhet kännetecknar föreningens arbete.

Årets ungdom är en ung person som arbetar för att förbättra de ungas situation eller skapar verksamhet för unga i föreningen. Årets ungdom kan också vara en person som i unga år kommit med i föreningen och som redan axlar stort ansvar.

Årets eldsjäl brinner för föreningen och är en stöttepelare vare sig det gäller styrelsearbete, renoveringar eller revyövningar. Årets eldsjäl är en positiv kraft i föreningen.

 

Hur utses vinnarna?

Nu kan vem som helst nominera en person eller förening som man anser att har gjort sig förtjänt av ett pris fram till den 13 augusti. När nomineringstiden har gått ut väljer SÖU:s styrelse och personal ut tre kandidater per kategori bland alla nominerade. Därefter är det dags för SÖU:s medlemsföreningars styrelser att tillsammans röst fram vinnaren i varje kategori. Vinnarna presenteras på Johannesgalan vid Klacken den 9 september. 

 

Röstningsförfarande

Alla föreningar som är medlemmar i SÖU har rätt att rösta. Röstningsformuläret samt instruktioner publiceras på SÖU:s hemsida i slutet av augusti.

Observera att varje förening endast kan rösta en gång per kategori (en röst/förening). Föreningarnas röster står för femtio procent av resultatet, återstående femtio procent står en jury bestående av sakkunniga för. 

 

Se vem som vunnit Johannesprisen och var galan har hållits tidigare.