Verksamhetsledaren byter organisation

13.06.2024 kl. 12:00
Styrelsen för Svenska lantbrukssällskapens förbund har anställt Jonas ”Josip” Rönnqvist som ny verksamhetsledare till Finlands svenska 4H. Rönnqvist har en lång erfarenhet av tredje sektorn, av barn- och ungdomsverksamhet, likaså ett brett kontaktnät inom den finlandssvenska föreningsvärlden. Rönnqvist inleder sitt arbete på Fs4H den 1 september 2024. Rönnqvist lämnar posten som verksamhetsledare för SÖU (Svenska Österbottens Ungdomsförbund).

– Genom anställningen av Rönnqvist får vi en person som kan tredje sektorn, han har kunskap om våra kärnområden och förstår våra värderingar, säger Anders Norrback som är ordförande för Fs4H.

Alf-Håkan Romar, VD för Svenska lantbrukssällskapens förbund, har haft en aktiv roll i rekryteringen.
– Jag är mycket glad att Josip börjar som Fs4H:s nya verksamhetsledare. Hans långa erfarenhet av att leda tredje sektorns organisationer, av personalledning och att upprätthålla och etablera goda samarbeten med olika intressenter stärker Fs4H dynamiska team och gemenskap i sitt förnyelsearbete. Jag värdesätter hans breda kontaktnät och hans jordnära tillvägagångssätt att ta sig an utveckling och utmaningar. Vi välkommen Josip till Fs4H och önskar lycka till!

Anställningen av Rönnqvist hos Fs4H innebär samtidigt att SÖU genast inleder rekrytering av en ny verksamhetsledare.
– Josip har haft olika uppgifter inom SÖU i 20 års tid, de senaste åtta åren som verksamhetsledare, och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Hans mångsidighet och kännedom om föreningsfältet har varit en stor tillgång. Vi startar genast en process för att hitta en efterträdare med förhoppning om att ha en ny person på posten i höst, säger Malin Haka, ordförande för SÖU.

Rönnqvist inleder sitt arbete på Fs4H från den 1.9.2024.

Förfrågningar gällande SLF och Fs4H besvaras av Alf-Håkan Romar (GSM 044-589 8725.

Förfrågningar gällande rekrytering av ny verksamhetsledare till SÖU besvaras av Jonas Rönnqvist (GSM 040-197 5577)

 

Jonas Rönnqvist

Sommar i förenignarna

Sommaren är här och SÖU:s medlemsföreningar bjuder på trevliga sommarevenemang, dans och sommarteater.
26.06.2024 kl. 12:02

Kansliet semesterstängt

SÖU:s kansli håller helt stängt i juli.
26.06.2024 kl. 12:02

Uppdatera föreningens kontaktuppgifter

Sommaren är här och med den många evenemang vid föreningshusen, då är det viktigt att kontaktuppgifterna till föreningen stämmer.
18.06.2024 kl. 10:11

Vikariat som verksamhetsledare

SÖU:s styrelse lediganslår ett vikariat som verksamhetsledare med möjlighet till fast anställning.
14.06.2024 kl. 23:00